perjantai 29. marraskuuta 2013

Tossua toisen eteenOlen jo viime talvesta saakka kuluttanut ahkerasti villasukkia ja etsinyt sopivia tossuja. Kerrostalossa tuntui aina olevan enemmän ja vähemmän lämmin tai kuuma, mutta nyt omakotitalossa asuessa tilanne on tietysti aika lailla eri, eivätkä ne sähkökulutkaan ole enää kiinteät. Eivät todellakaan! Lattioiden pieni viileys näin talvikaudella on siis aika itsestäänselvyys ja sitä vastaan pitää tietysti suojautua asianmukaisesti. Kaikissa bongaamissani suloisissa tossuissa on ollut aina liian kova ja kenkämäinen pohja, enkä halua kotona hipsiessäni tuntea käveleväni kopisevilla kengillä. Muuten kyllä suorastaan rakasta korkojen ryhdikästä kopinaa! Kovapohjaisissa tossuissa talloisin varmaan myös Lennin karvaisille varpaille. Lenni suurine egoineen ei nimittäin juuri väistele edes isompiaan, sillä muut voivat aivan yhtä hyvin väistää häntä.
Kovapohjaisten tossujen ohella toinen vallalla oleva tossutyyppi on se, jonka pohjat ovat ainakin neljä senttiä paksut ja upottavat kuin suo. En ymmärrä kuinka kukaan pystyy kävelemään vaahtomuovipatjojen päällä. Äärettömän ärsyttävää, kun jalka valuu aina väärään reunaan tossua. Ruokakauppareissulla Prismassa vastaan tuli kuitenkin tossupari jonka vihdoin kelpuutin. Ässän oman House-merkin tossujen hinta oli vain hieman päälle kympin ja ulkonäkö riittävän söpö. Ja mikä parasta, pohja on pehmeä, sopivan paksuinen ja pohjassa olevat kumiset kuviot antavat pitoa.
Tossujen puunapin ja neuleen romanttisen suloinen yhdistelmä ei ole ihan minua, joten päätin pistää pystyyn pienen tuunausoperaation. Älkääkä nyt naurako siellä, sillä kyllä elämässä, arjessa ja varsinkin tossuissa pitää olla vähän blingiä. Kaivoin siis esiin harmaata kynsilakkaa, pikaliiman ja suuria tarrastrasseja. Nappasin lähimpänä olleet paperilaput neuleen suojaksi nappien juureen ja sudin muutaman kerroksen harmaata. Lakan kuivuttua kiinnitin juuri sopivankokoiset strassit ja varmistin niiden pysyvyyden pikaliimalla. Heti paljon paremmat!


12 kommenttia:

 1. Perfect! Myös täällä kaivataan tohveleita, enkä ymmärrä, miksi ostelen niitä aina lahjaksi esim. äidilleni hommaamatta paria myös itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka villasukat on ihanat jalassa, on tossut kuitenkin ihan eri tavalla kätevät, eli nyt vaan silmät auki kaupoissa, sillä meneillään on tossumarkkinoiden kultakausi :D

   Poista
 2. Voi, mitkä söpöläiset!! Kannatti etsiä tarpeeksi kauan. Toivottavasti teilläkin sataa lunta Pärpän iloksi. Meillä ulkona on ihan valkoinen maailma siis maa+ilma :) Anoppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi saatiin vihdoin lunta hieman reilumpi kerros. Vielä kun se kestäisi jouluun saakka. Ja vielä jos mahdollista, entisestään kasvaisi! :)

   Poista
 3. Mahtava tuunaus ja ihanat tossut! Taidanpa käydä lähi-Prismassa ;) pitää nimittäin alkaa pikkuhiljaa totuttelemaan viileämpään sisäilmaan muuton myötä. Okt:ssa kun ei ihan näitä kerrostalon lämpötiloja ole... Kovin kolaus se on kyllä meidän kesämies-O:lle, joka aina kotiin tullessaan vaihtaa sortseihin, t-paitaan ja flipflopeihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, tossuin kannattaa varustautua jo ajoissa, sillä muutohötäkässä saattaa olla vähän muutakin tekemistä, kuin pätevän tossuparin metsästys :D Tekin muutatte keskellä kylmää kautta, joten ehdottomasti kipin kapin Prismaan :D Pärppäkin muuten yrittää aina selittää, kuinka pärjää pelkissä boksereissa ja t-paidassa, mutta jäiset sormet ja varmaan puhuvat omaa kieltään. Mikä siinä onkin, että pojat haluaisi aina painella mahdollisimman vähissä vaatteissa?

   Poista
 4. Ihanat tossut! ❤️ hjn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkäs siellä on tossutarve ratkaistu, nyt kun teilläkin on ensimmäinen ok-talvi meneillään, vai hipsittekö villasukissa?

   Poista
 5. Ihan mahtava tuunaus :) söpöt tossut!

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutat kommentillasi!
Lööv, Jona