keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Soft Classic
Tämä tässä on Pehmo. Rodultaan hän on cockerspanieli ja ikää hänellä on jo ainakin 25 vuotta. Muistan, kun Pehmo ostettiin aivan valtavan suuresta Toys ”R” Us -kaupasta Floridasta 80-luvun lopulla. Taisin olla noin viisivuotias. Pehmo-nimen olen antanut sille itse, mutta se että Pehmo on cockeri, lienee äitini syytä, joka toivoi lapsena joka jouluna ja syntymäpäivänä saavansa laatikon, jonka päällä olisi suuri rusetti ja sisällä maailman suloisin nappisilmäinen cockerspanieli. Ja joka jouluna ja syntymäpäivänä hän toiveikkaana kuulosteli vinkunaa ja rapinaa jonkun laatikon sisältä, mutta aina laatikoista paljastui jotain muuta.


Pehmon korvien ja jalkojen karva on jo aika huovuttunutta ja katkeillutta, sillä tapasin harjata sitä melko ahkerasti. Myös tuo nahkainen Soft Classics -merkki on jostain mystisestä syystä täytynyt säilyttää sen kaulassa aina tähän päivään saakka. Sen nykyinen omistaja, tai isäntä, ei onneksi ole niin tarkka jalkakarvojen kunnosta vaan rakastaa Pehmoa ehdoitta ja varsinkin viimeaikoina on alkanut kuljettaa sitä mukanaan siellä ja täällä. Pehmolla on aina kaulassaan Lennin hieno, käyttämätön kaulapanta ja sen jatkeena vanha ja kulahtanut talutin. Niiden avulla pehmoa sitten kiskotaan ympäri kämppää ja kytketään kiinni ovenkahvaan, jottei se karkaisi. Se on kuitenkin kuulemma aika ”kiitti hauva”, joten tuskin karkaisi vaikka vapaaksi jäisikin. Pehmo on usein mukana ruokapöydässä, potalla, mammalla ja papalla, autossa ja nyt se piti saada mukaan myös pyöräretkelle. Onneksi Pehmo sujahti hyvin pöllöreppuun ja pääsi katsomaan sieltä myös maisemia.7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on kyllä aika sympaattisen näköinen raskaine silmäluomineen :)

   Poista
 2. Ihana! Meillä on myös esikoisella vanha pehmonalleni, jonka sain aikoinaan yksivuotislahjaksi, ekaluokkalainenkin nukkuu sen kanssa edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, suloista! Mulla on myös muuta muukin pehmolelu omasta lapsuudesta, mutta tämä on kuitenki Pärpälle mieluisin.

   Poista

Kiitos kun ilahdutat kommentillasi!
Lööv, Jona