sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäiväbrunssi
Istahdin juuri tähän ruokapöydän ääreen koneelle, häärättyäni useamman tunnin keittiössä isänpäiväbrunssin kimpussa. Keittiö on vihdoin siivottu ja ruoat kylmässä, olohuoneen kaiuttimista kuuluu blues ja tässä pöydällä on kynttilöitä, ruusuja ja suklaata. Poikakin on päiväunilla. Aika mukavaa. Takanani olevasta huoneesta kuuluu mieheni ja veljeni keskustelua, joka ehkä hieman poikeaa tästä muusta maisemasta: ”pitäiskö sun vähän lyödä sitä” ”joo, mut mistä tää tekee ukemin” ”siis onko toi tyyppi se sama, joka on siinä San Andreasissa?”… miehet pelaavat siis GTA vitosta.
Puolen päivän aikaan vanhempani sekä veljeni tulivat meille isänpäiväbrunssille. Tämä oivallinen perinne aloitettiin viime vuonna ja eläköön se pitkään. Ennen brunssia askartelimme hieman Pärpän kanssa. Totesin tuon koitoksen jälkeen, että askartelemme jatkossakin kylppärin lattialla. Sormiväriä tuntui olevan ihan joka paikassa!


  
Alkuillasta tulivat appivanhemmat ja herkuttelimme tietysti hieman lisää. Listalla oli yksinkertaista hyvää, eli broilersalaattia, ciabattaa ja jälkkäriksi jätskiä. Tuntien keittiössä hääräily vei voimani ja lopulta sohvalle istuttuani siihen myös nukahdin. Lars hoiti Pärpän iltatoimet ja minä virkosin parahiksi lukemaan iltasadun. Eli nyt, vaatimattomat kahdeksan tuntia myöhemmin, saan tämän postauksen vihdoin julkaistua. Toivottavasti myös teidän isänpäivän viettonne meni mukavissa merkeissä!
P.S. Millähän sitä motivoisi itsensä repimään nuo tarrat irti noista Essenceistä. Kerta toisensa jälkeen huomaan ne kaapista kaivaessani, että tarrat nakottavat lasien reunoissa, aina vaan. Nyt ne eivät varmaan enää edes lähde irti ilman hiekkapaperia kaikkien pesujen ja kuivausten jälkeen.


14 kommenttia:

 1. Nam, näyttääpä herkulliselta! Pitäisiköhän itsekin joskus yrittää järjestää moinen brunssi. En muista itseasiassa IKINÄ olleeni / nauttineeni brunssia. Ja mitä tulee noihin Iittalan tarroihin - mun mielestä ne ikäänkuin kuuluu tuotteisiin, en ole ikinä raaputtanut yhtäkään pois.. lähtevät sitä mukaa kun lähtevät :) Vaikka juurikin sain taannoin noottia omassa blogissani kynttilälyhdyssä näkyneestä punaisesta tarrasta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten saattaa huomata, en mäkään ole koskaan ahdistunut noista tarroista - olisinhan muuten repinyt ne jo pois :D Mutta mäkin olen ymmärtänyt, että niitä ei katsota hyvällä tietyissä piireissä :D Brunssi on ihana, ihana asia ja ehdottomasti sun pitää sellainen järkätä tai viedä perhe jonain sunnuntaiaamuna johonkin Tampereen hotelleista brunssia nauttimaan. Mikäli järkkäät itse, suosittelen eilisellä brunssilla hyväksi todettuja Juusto Portin Grand Reserve -juustoa ja Wigrenin Mini Snacky -makkaroita. Nam! Niin ja suklaata pitää olla, tietysti! ;)

   Poista
 2. Ihanat askartelut ja brunssit ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, askartelut keksin hetken mielijohteesta ja brunssi kasattiin vähän sillä periaattella, ettei sen eteen tarvitse hikoilla liikaa tai tehdä valimsteluja. Sopivan helppoa siis :)

   Poista
 3. Voihan tarrat sentään! Mä en ole tainnut ikinä antaa asialla puoliakaan sekuntia ajatuksistani. Osassa on ja osassa ei ole. Kartioista olen huomannut, että uudemmissa tarrat ovat vieläkin tiukemmassa :P

  Ihania isänpäiväkuvia! Mulla räpsyt jäivät aika vähiin, kun menetin hermoni valaistuksen kanssa :D Herkullisen näköinen brunssi ja suloinen Pärppä, as always!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten kuvista huomaa, näissä on valaistusta ihan joka lähtöön. Aamu oli superharmaa ja siksi piti kynttilöiden lisäksi sytyttää kattovalo. Kesken brunssin aloi aurinko paistaa suoraan pöytään ja lopuissa kuvissa aurinko pilkistää viereisen talon takaa. Tää on niin tätä, vaikka ei tietenkään pidä valittaa, koska aurinkoa nähtiin kuitenkin :D

   Poista
 4. Hopihopi tarrat pois! Ei teillä vaatteissakaan tuotetietolaput enää roiku oston jälkeen - toivottavasti ;)
  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtään lohduttaa, revin tänään päivällä tarrat laseista niitä pestessäni ;D

   Poista
  2. Joo, en Oo ottanut tarroja pois. :D ja mullakin löytyy koko essence-sarja... Ei Oo just priority-listalla, hehee.
   Kaunis kattaus js toi neliöpöytä on kyllä hieno!
   Hjn

   Poista
  3. Kiitos :) Joo, ei niistä tarroista kannata ruvea stressiä ottamaan ;)

   Poista
 5. Ai, pitääks ne ottaa poies?! :)

  t. JS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt oikein tarkoiksi ryhdytään, niin ilmeisesti :D

   Poista
 6. Mutta sinänsä näkyyhän esim Gantin paidassa Gantin merkki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta kyllähän noihin laseihinkin jää silti Iittalan logo, vaikka tarran siitä poistaakin. Se on kaiverrettu jalan alapinnalle, eli ei sentään ihan niin näkyvä, mutta toisaalta kyllähän muotoilu ne Essenceiksi kuitenkin paljastaa. Toisin kuin Gantin paitaa et erota Hilfiger paidasta pelkän kuosin tai mallin perusteella. Ei oo helppoa tämä :D

   Poista

Kiitos kun ilahdutat kommentillasi!
Lööv, Jona