perjantai 15. marraskuuta 2013

To doMinulla on soft spot kaikelle ihanalle esim. kirjakaupoissa ja paperiosastoilla myytävälle tavaralle, kuten kynille, vihoille, papereille, muistilapuille. Täydellisen kynän metsästys ei lopu koskaan ja söpöt vihot ja kansiot houkuttavat, vaikka niille ei varsinaisesti taida suurta käyttöä ollakaan. Viimeisimmällä Ikean reissulla silmiini osuivat nämä söpöiset pienet SÄRSKILD-sarjan  muistilehtiöt, jotka oli aseteltu fiksusti aivan kassojen tuntumaan. Ensi kerralla nappaan vielä sen valkoisenkin. Ja muutaman isommankin koon. Jos vaikka tulee lähtö sinne opiskeluhommiin, niin pitäähän vihkoja olla, eikö?


 


Pidän listojen tekemisestä. Kun asiat on muistissa ja ylhäällä, ei tarvitse stressata. Lisäksi kun asian käsin kynällä paperille kirjoittaa, jää se myös mieleen ihan eri tavalla, kuin jos sen näpyttelisi vaikka vain kännykän memoon. Pidän myös siitä, että paperilla asioiden selailu on jotenkin nopeampaa ja kaiken näkee kerralla. Tästä syystä en ole ikinä harkinnutkaan siirtyväni kännykän kalenteriin, jonka näkymä on ihan liian pikkuinen kokonaiskuvan hahmottamiseen. Kannan siis tyytyväisenä paperikalenteria mukanani varmaankin maailman tappiin, vaikka muuten kovasti kehitystä ja elektroniikka rakastan. Kun asiat ovat paperilla, tulee myös sellainen olo, että elämäkin on hallussa. Mutta siis vain olo, koska hallussahan tämä homma ei täällä kyllä koskaan täysin ole ja toisaalta hyvä niin.
Näissä listoissa ei nyt ehkä elämänhallinnan kannalta ole mitään järisyttävää, mutta kuitenkin juttuja jotka unohtuvat tai lykkääntyvät, mikäli en niistä itselleni numeroa tee. Valokuvien järkkääminen ja varmuuskopioiden ottaminen on kyllä aika iso juttu työmäärällisesti sekä merkityksellisesti. Vatsasta ottaa kun mietin, että osa kuvista katoaisi. Pitäisi kyllä hankkia toinenkin ulkoinen kovalevy, niin että tavarat olisivat kolmessa paikassa. Ehkä pilvipalvelu tai sitten ”raidaava” ulkoinen, mutta ovat aina vaan jotenkin kalliin tuntuisia.
En ole täällä maininnutkaan, mutta ykkösputkeni, eli Sigman 18-50mm läpi f2.8 putosi syyskuussa ukin synttärireissulla ja zoomin rattaat taisivat antautua. Se nimittäin helisee kuin mikäkin rytmisoitin ja on tällä hetkellä kiinteästi noin 23mm putki. Ostin heti haaverin jälkeen kiinteän 50mm f1.8 käytetyn putken paikkaamaan tilannetta, sillä kittiputkella ei pitkälle pötki. Tuolla kiinteällä ja valovoimaisemmalla putkella onkin pärjännyt niin mukavasti, että Sigman lähettäminen Ruotsiin on jäänyt. Varsinkin kun kyseessä ei ole mikään ilmainen operaatio.
Meillä ei ole sälekaihtimen lisäksi verhon verhoa vielä muualla, kuin makkarissa ja sielläkin vasta kesästä saakka, jolloin saimme vihdoin aikaiseksi marssia Euroankaaseen ompelutarjouksen houkuttelemana. Makkarissa on yhteensä neljä mustaa ja harmaata, valon blokkaavaa verhoa, mutta totesin, että tarvitaan vielä viideskin kaistale, jotta lopputulos on tarpeeksi runsas. Verhon hain tänään, eli ripustus enää! Sateenvarjon suojapussinkin kaivoin jo keskuspölynimurin säiliöstä ja pesin. Se jos mikä olisi jäänyt sinne ilman muistilappua! Varsinkaan kun mitään tuollaista tylsää ei tule tehtyä siltä istumalta kun asian tajuaa. Etälaukaisimen tilasin jo kohta puolitoista viikkoa sitten, joten enköhän pääse sen kanssa leikkimään jo ensi viikolla. Kuvausjonossa ovat ainakin ne hiusostoslistan jutut.
Pohdinta Blogger vs. Wordpress on käynyt kuumana otsalohkossani jo jokusen viikon, enkä voi käsittää miksen perehtynyt Wordpressiin yhtään blogia perustaessani. Blogger on alkanut muutaman jutun takia tympiä ihan todenteolla. Suurimpana ongelmana on se, että julkaistuani postauksen, alkaa usein kauhea muokkausruma, sillä julkaistu postaus on täynnä kummallisia asetteluvirheitä, vaikka muokkaustilassa on kaiken kohdilleen asettanut. On ylimääräisiä välejä tai ei väliä ollenkaan, usein myös kuvat ovat puoli senttiä poissa linjasta ja niin edelleen. Oletteko muut Bloggerin käyttäjät törmänneet samaan? Toinen tylsä juttu on kuvien lataamisen hitaus ja viime aikoina myös ongelmat. Välillä on niin, etten pysty lataamaan koko postauksen kuvia kerralla, vaan joudun tekemään homman muutaman kuvan erissä. Ja kolmantena on Bloggeriin ladattujen kuvien rakeisuus. Plääh, sanon minä.
Tämän hetkinen TO DO -lista on lyhyt, mutta varsin mieluinen. Aamulla pitää pakata yhden yön tavarat, muutama lehti junamatkoille, mukana vietävät herkut ja pikkujoululahja. Pitää myös keksiä mitä laittaa päälleen ja mitä tekee hiuksilleen, sillä tiedossa on perinteiset Leidien pikkujoulut ja ajattelin tällä kertaa oman auton sijaan reissata junalla välin Tampere – Helsinki, sillä en tiedä mitään tylsempää kuin marraskuisen pimeän motarin talvirajoituksin, mutta kesäisin olosuhtein. Saattaa myös olla, että olen tuolla kuolettavan puuduttavalla pätkällä hyllyttänyt korttinikin männävuosina, mutta ei mennä nyt siihen, sillä edessä on loistoviikonloppu ja tiedossa loistoseuraa. Mukavaa viikonloppua teillekin! 


10 kommenttia:

 1. Sama, oikea kalenteri antaa myös mulle elämän hallinnan tunteen :D
  Mukavia pikkujouluja.. Tulkaahan poikkeen täällä päin jonain päivänä, kun ootte liikkeessä!
  Hjn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti tullaan! Mun pitäisi tuoda niitä kuviakin kesältä...

   Poista
 2. Mulla on kyllä kännykkäkalenteri, mutta oikeestaan vaan työasioiden takia... En oo tainnu hen.koht. jutuista pitää kalenteria muuta kun koulua varten... Ei siis muuta elämää kun työt !? ;)
  t.JS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sä voit selvitä ilman "omaa"? Mistä sä tsekkaat miehen menot, lasten neuvolakäynnit, juhlat jne?

   Poista
  2. Hmm... Nyt kun kysyit niin kesällä tais neuvolan täti herättää puhelinsoitolla ja kysyä että ollaanko tulossa, että muistanhan mä kaiken ilman kalenteriakin... =D

   Poista
  3. No mä jo mietin, että mikä on sun salaisuus :D

   Poista
 3. Mä oon ihan samoilla linjoilla, pakko kirjoittaa asiat kalenteriin että ne tajuaa. Ja tuosta wordpressistä, kannattaa! Mulla ei oo ollu mitään ongelmia, tai jos on niin ne johtuu ihan musta. Mulla oli just äskettäin jopa shift nappula hukassa :D
  Hauskoja pikkujouluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, pitää alkaa tutki ihan tosissaan sitä vaihtoehtoa, että josko heivaisi tämä koko hoidon WordPressin puolelle, varsinkin kun montaa kuukauttaa ei ole vielä takana.

   Poista
 4. Mulla olisi sulle helppo, ihana, laadukas ja soma joululahjapolitiikan ratkaisu, interested? Paula

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutat kommentillasi!
Lööv, Jona