lauantai 4. tammikuuta 2014

Synttärisuunnitelmia


Täällä on synttärivalmistelut täydessä vauhdissa, sillä Pärpän 3v-synttäreitä juhlitaan sunnuntaina eikä ruokittavien joukko ole aivan pieni. Pitihän sitä kutsua isovanhemmat, serkut ja kaveriperheet. Sitten kutsuttiin myös muutama naapuri ja hupsis, lapsia tulee 12 ja aikuisia noin 15. Ajattelin kuitenkin että kertarysäys on parempi kuin juhlien jakaminen kahteen erään. Toisaalta on täysin pähkähullua järjestää näin isoja juhlia noin pienelle lapselle, mutta valehtelisin jos väittäisi että järkkään näitä vain Pärpälle. Kyllähän nämä on samalla juhlat meidän perheelle ja kaikille tutuille ja kyllä mä tästä järjestely- ja emmännöintiurakasta kaikesta huolimatta tykkään. Kuitenkin enemmän kuin vierastan pikkulasten överisuuria juhlia, kannatan sitä että ajatusta, että tässä lyhyessä ja kurjassa elämässämme ei ole liian pientä syytä järjestää juhlia ja kutsua loistavia ihmisiä saman katon alle. Tällä esipuheella, tässä hieman synttärisuunnitelmia!


Pärpän ekat synttäri, jotka olivat tosi tosi pienet, järjestettiin Pingu-teemalla. Viime vuonna juhlittiin jo vähän isommin ihan siitä ihanasta syystä että meillä oli yhtäkkiä huomattavasi enemmän tilaa ja teemana oli ympäripyöreästi autot ja kuormurit. Tänäkin vuonna teemaksi valikoitua taas jotain mikä on ollut pienessä mielessä erityisen pinnalla viimeisen vuoden aikana ja valinta oli helppo, eli paloautot ja palomiehet. Paa-pii-paa-pii muuttui jossain vaiheessa pii-paa-pii-paa:ksi ja sitten löytyi Junior ja Palomies Sami- jaksot, joka räjäytti potin. Siitä lähtien meillä on varmasti päivittäin leikitty palomiesleikkejä. Pärppä kaartaa milloin minkäkin kulman takaa joku kypäräntapainen päässään moponsa selässä ja huutaa hurjalla äänellä ”HÄLYTYS!”. Välillä pelastetaan isi sohvalta tai käydään sammuttamassa sänky. Ja parasta kaikessa on se, että asumme aivan pelastusaseman kulmilla ja moni hälytysajoneuvo kulkee tuosta aika läheltä.

 
Tällaiset kutsut liimasin punaiselle pahville. Etupuolelle tuli tuo postauksessa ylinnä oleva kuva.Ja näin hienon kypärän tilasin päivänsankarille hauskakauppa.fi:stä.


Kasa punaisia heliumtäytteisiä ilmapalloja haettiin tänään ja huomenna pitäisi leipoa kakku ja tehdä makaronisalaatti kylmään. Pärppä itse on toivonut synttäreiltään kolmea asiaa, eli kakkua, ilmapalloja ja Tipi-serkkua. Aika söpöä ja toisaalta, kyllähän tuossa itse asiassa on jo kaikki juhlan ainekset. Äiti vaan vetää överiksi. Kaikki Pärpän toiveet toteutuvat, kun Tipi-serkkukin saapuu meille huomenna ja jää vieläpä pariksi yöksi!
Muuta tulostettavaa materiaalia latasin täältä, How to Nest for Less –blogista ja muokkasin omiin tarpeisiin sopivaksi. Karkkikippoihin tulee kyltit ja servettien ympärille renkaat. Muffinsseihin voisi tökkiä pieni kylttejä. Olettaen siis, että saan kaiken tehtyä! Niin ja janonsammuttajat –kyltti mehujen vieressä on ehdoton! Kakkuunkin pitää tietysti saada jotain teemaan sopivaa kuvitusta, mutta aion pitää sen mahdollisiiman simppelinä, sillä onhan tässä ihan tarpeeksi tekemistä ilman hirveätä piiperrystäkin. Esimerkiksi tähän tyyliin. Kuva Pinterest.

12 kommenttia:

 1. Hei jee, meillä on synttärit samalla teemalla! Muru on ihan hulluna palomies Samiin ja palomiesjuttuihin muutenkin joten kutsuja on jo vedostettu ja krääsää kaapeissa... Ai niin, synttärit on vasta huhtikuussa, muuttaakin pitäs ennen sitä :D oikein hauskoja juhlia huomiselle,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua sun kanssas, mutta kuinkas muutenkaan. Siis sun kohdalla :D
   Kiitos, juhlat meni hyvin!

   Poista
 2. Hauskat suunnitelmat. Kunnon kuvaesittelyt sitten lopputuloksesta, tack! Aloin muuten eilen suunnittelemaan jo Pikkutyypin 1-vuotissynttäreitä. Miehen mielestä ehkä vähän ajoissa, mutta hei, viisi kuukautta menee nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toinen :D Mutta miksipä sitä ei tekis jotain mistä tykkää ja ajoissa oleminenhan on vaan hyvä juttu. Mä voinsin ottaa oppia.

   Poista
 3. Meilläkin on synttärit vähän samalla teemalla (hälytysajoneuvot sisältäen siis niin paloautot, poliisit kuin ambulanssitkin), joten mielenkiinnolla odottelen kuvaraporttia lopputuloksesta! Hyvänkuuloisia - ja näköisiä - suunnitelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutkin hälytysajoneuvot on kyllä kovia, mutta paloautot veti niin kirkkaan voiton että päätin keskittää teeman siihen :) Nyt jos vielä sen verran jaksaisi repiä itsestään irti että sen kuvarapotin raapisi kasaan.

   Poista
 4. Hauska teema :) Eikä kyllä yhtään yllätä, että ylläolevat naiset jo suunnittelevat juhlia ;)

  VastaaPoista
 5. Looking good! Mä olin Eemeli-synttäreistä aivan uuvuksissa, mutta nyt olen kerännyt voimat uudelle kierrokselle ja lego-synttärit kahden viikon kuluttua odottavat. Kakku on nyt pieni ongelma, sillä en tiedä saammeko vakiotekijältämme taas luomuksen. Jos ei, niin pitänee kehittää jotain ja tökkiä vaikka lego-ukkoja kermakakun päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tiedän tunteen. Olen ihan poikki vieläkin, vaikka juhlista on jo vuorokausi. Puuh.
   Teidän pitää tilata jostain kakuntekijältä pelkkä legokoriste ja kyhätä itse kermakakku kasaan jos vakkaritekijä ei ole saatavilla.

   Poista
 6. Oih, odotan kovasti kuvia näistä juhlista, meillä kun on maaliskuussa pienen pojan synttärit ja palomiesteema on yksi suosikkiehdokas. Palomiehen kypäräkin kun jo löytyisi valmiina. Toivottavasti teillä oli kivat juhlat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juhlat oli kivat, mutta pojat että olin puhki sen jälkeen :D

   Poista

Kiitos kun ilahdutat kommentillasi!
Lööv, Jona