torstai 29. elokuuta 2013

Legendan paluu ja herkullinen järkytys


 Saimme mieheni kanssa parhaalta ystävältäni kutsu Foodstationin eilisiltaisiin kutsuvierasavajaisiin tutustumaan uuden ravintolakeskittymän tarjontaan. Finnpark avaa huomenna, perjantaina 30.8., seitsemän ravintolaa käsittävän Foodstationin Tampereen rautatieasemalle, matkakeskustunnelin Tullintorin puoleiseen päätyyn. Tarjolla oli kuohuvan lisäksi tietysti maistiaisia ja ohjelmassa ravintoloitsijoiden esittelyt.

 
Sen lisäksi että mieheni rakastaa kovasti minua, rakastaa hän myös merkittävän paljon jäätelöä. Niinpä löysimmekin tiemme pikaisesti Minetti Jäätelön tiskin taakse. En osannut mitenkään valita pitkästä listasta mitä maistaisin, joten pyysin erityisen aurinkoisesti hymyilevää Marco Decandiaa valitsemaan minulle jotain makeaa ja täyteläistä. Saatuani ensin moitteet italialaisella aksentilla höystettynä siitä, että otan vain yhden pallon, antoi Marco annokseni ja käski tulla syötyäni kertomaan mitä jätskistä pidin ja parhaan arvaukseni siitä, mikä maku mahtoi olla kyseessä.

 

   Jätski oli älyttömän hyvää. Juuri sopivan makeaa, raikasta, tuhtia ja vieläpä suklaahippuja seassa. Arvelin lopulta että siinä täytyi olla appelsiinia. Marco nauroi makeasti ja paljasti minun syöneen munaliköörijäätelöä. Anteeksi mitä! Munalikööriä! Huh. Toivuttuani järkytyksestä lupasin tulla uudelleen syömään samaista herkkua sen hurjasta sisällöstä huolimatta. Minäkin muuten rakastan kovasti miestäni ja pidän jäätelöstä, mutta lisäksi ihastuin ehkä ihan vähän Minettin hauskaan ja pirteästi hymyilevään Marcoon.

 
Juhlissa nähtiin myös elävä kebablegenda. ”Itse Abu”, oikealta nimeltään Fuad Hanafi-Eweiss, ja ravintolansa Abu Fuad, tekevät monen kebabin ystävän suureksi iloksi näyttävän paluun Koskikeskuksessa sijainneen ravintolan toissakeväisen lopettamisen jälkeen. Supersympaattinen vanhaherra on paitsi perustanut tiettävästi Tampereen ensimmäisen kebabravintolan, myös koulutettu Egyptin ilmavoimien lentäjä ja kova Tapparan fani. Suosittelen muuten lukemaan parin vuoden takaisen Tampereen ylioppilaslehti Aviisin Fuadista tekemän haastattelun tästä.
 

Niin ja ne Foodstationin kaikki seitsemän ravintolaa ja kahvilaa ovat Jussinhannan leipomon Sweet Bakery, The Burger Bar, Minetti Jäätelö, Zok Wok, Aseman grilli, Delisushi sekä Abu Fuad.

6 kommenttia:

 1. Mun on ehkä päästävä Tampereelle ja pian :D Noi jätskit näyttävät aivan liian hyviltä eivätkä muutkaan putiikit huonolta kuulostaneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan muistat ilmoittaa tulostasi, niin olen ehdottomasti mukana! :)

   Poista
 2. ^ Saako liittyä kimppaan? Munalikööri ei todellakaan houkuttele, mutta ehkä voisin teeskennellä autuaan tietämätöntä. Onnistuisikohan rusinanvihaajalta samalla taktiikalla rommirusinarakastuminen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ehdottomasti mukana! Mutta sen kuitenkin sanon, että raja menee rommirusinassa. Ihan niin sykkiin vesiin tässä ei ole tarve lähteä :D

   Poista
 3. Munaliköörijäde.. sitä pitää maistaa! Me löydettiin Minetin jädet tänä kesänä Mustanlahden satamasta - siihen kun aina parkkeerataan Särkkään mennessä. Miten en oo niiden olemassaolosta aiemmin tiennyt?!

  ps. mun lempidrinkki oli joskus muinoin lumipallo: vodkaa, munalikööriä, spritea. Juoma jotenkin pirskahtelee suussa, tykkään. Löysin juoman uudelleen joku vuosi sitten laivalla ollessamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ennakkoluulottomuus kunniaan! Minettin jädejä ei ole tainnut saada Tampereelta muutamaan vuosikymmeneen, joten siinäpä yksinkertainen selitys sille miksi et ole niihin törmännyt. Jätskit tulevat tällä erää Italista, mutta ensi vuoden aikana on kai tarkoitus aloittaa niiden valmistus Tampereen jäätelötehtaalla.

   Pitäisköhän mun sitten vastavuoroisesti maistaa joskus sitä lumipalloa. Olisi siinä sitten sitä munalikööriäkin...

   Poista

Kiitos kun ilahdutat kommentillasi!
Lööv, Jona