tiistai 1. lokakuuta 2013

Unveiling the Disco Ball
Siinä se meidän diskopallo nyt on! Vaikka, eihän tuo ole diskopallo ensikään. Kyseessä on siis markettien katoissa käytettävä järjettömän kirkas kaasunpurkaustekniikalla toimiva valaisin. Vähän niin kuin autojen xenon-valot, mutta paljon, paljon suurempi. Tällaisia valaisimia näkee (jos koskaan tajuaa katsella marketissa kattoon) esim. myynti- ja esittelypöytien päällä. Tämä kyseinen yksilö on käytöstä poistettu. Kokeilimme muuten huviksemme tuota kaasunpurkauslampun tehoa Börjen huoneessa ja se oli kyllä melkoinen. Kirkkauden tajusi vasta siinä vaiheessa, kun lamppu sammutettiin ja tilalle sytytettiin katossa oleva LED-spotit. Tuntui ettei huoneessa näe mitään, vaikka nuo LED-spotit ovat tehokkaat ja täysin riittävät kyseiseen tilaan.Valaisin tekniikoineen oli järkyttävän painava, kunnes mieheni purki sen sisällön ja laittoi tilalle halogeenipolttimoa varten tarvittavat osat. Puhdistuksen jälkeen sähköjohto vaihdettiin oikeanlaiseksi ja vaijeri pidempään. Sitten siirryttiin oikeaa ripustuskorkeutta mittaamaan, lamppu kattoon ja voilá. Aika näppärää, kun miehellä on sähkärin koulutus. Niin ja täydet pisteet ennen kaikkea siitä, että tajusi, valaisimen hallin lattialla nähdessään, sen potentiaalin ja raahasi kotiin. Olen supertyytyväinen uniikista ja varsin edullisesta valaisimestamme. Vaikka, edullinenhan ei tuollainen julkisen tilan valaisin hankintahinnaltaan kyllä ole! Isäni, joka valaisimen markettiremontin yhteydessä on hankkinut, arvioi uuden hankintahinnaksi jotain tuhannen ja kahden väliltä.


 


Pöydälle innostuin asettelemaan mehukkaita Pink Lady –omppuja ja herkullisen sävyisiä neilikoita, joille en meinannut millään löytää sopivaa maljakkoa. Lopulta keksin tyhjentää (luvan kanssa tietysti) miehen, joltain asiakkaaltaan saaman, hyvinkin epämääräisen näköisen grappapullon ja kas, siitä tuli aika kiva maljakko neilikoille. Sitten yksi kukista katkesi ja taas mietittiin. Iittalan Kivi-tuikkulyhty puhui selvästi samaa muotokieltä grappapullon kanssa, joten sekin pääsi mukaan tarjottimelle.
Halogeenivalo on mukavan tunnelmallinen ja lämmin verrattuna muuten hyvinkin kylmänsävyiseen LED-valaistukseen kotonamme. Lisäksi tuo kupu on hieman läpikuultava ja heijastaa siis valoa aavistuksen verran myös kattoon ja seiniin. Pöydän lasipintaan muodostuu myös kiva ympyräkuvio. Pidän valaisimen hieman raa’asta industrial-hengestä sekoitettuna diskopallomaiseen loisteeseen. Ruokailutilakin tuntuu heti paljon valmiimmalta tuon valaisimen myötä. Eikä siinä vielä kaikkia, tämä tulee sopimaan loistavasti myös sinne meidän tulevaan loft-asuntoon, josta vuodesta toiseen jaksan haaveilla.

10 kommenttia:

 1. Tosi magee! Hyvin bongattu mieheltäsi! Meilläkin on lamppuprojekti alla, pitäisi saada valmiiksi ennen tulevaa viikonloppua - toivottavasti meidän lopputulos on edes puoliksi noin onnistunut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siellä ollaan samoissa puuhissa. Jään mielenkiinnolla odottelemaan :)

   Poista
 2. Tuo valaisin sopii täydellisesti ruokailutilaan. Miehelle pisteet bongaamisesta tosiaankin!

  VastaaPoista
 3. Kirjaimellisesti loistava! Niin kuvissa kuin livenäkin. Ja kuule, kirjoitahan jonkinlainen unelmapostaus tulevaisuuden loftista. ;)

  VastaaPoista
 4. Hieno lamppu! Josta tuleekin mieleen oma tyhjä lampun paikka tossa pöydän päällä😳
  Hjn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pyritte saamaan lampun aiemmin kattoon kuin me, niin teillä on vielä noin vuosi peliaikaa :D Hyvillä spoteilla pärjäätte pitkään, mutta sisutuksellisesti valaisin toki viimeistelee tilan.

   Poista

Kiitos kun ilahdutat kommentillasi!
Lööv, Jona